top of page

Ontdek de magische kracht van de kou

 ontdek de helende voordelen van iJsbaden op de mooiste plek van Nederland 

 

Praktijk LIJF Fysiotherapie Osteopathie Homeopathie kPNI Orthomoleculair Limburg Heerlen Heuvelland Epen Heijenrath  Pijnklachten Rugpijn Nekpijn Schouderpijn Hoofdpijn Buikpijn Vermoeidheid Energie Depressie Eczeem Daphne van der Meij Pauline Frijns Ijsbad Workshop Koudetraining Mooiste plek Gezondheid Preventie Bedrijfsuitje Training

Kun jij comfortabel zijn met het oncomfortabele?

Het betreden van een ijsbad is wellicht niet het eerste wat in je comfortzone ligt, maar juist dat is waar de transformatie begint. Bij ons, op de meest adembenemende locatie van Nederland, nodigen we je uit om de voordelen van ijsbaden te ontdekken door jezelf uit te dagen.

Op een van de mooiste plekken in Nederland krijg je alle informatie over de gezondheidsbevorderende effecten van kou en de processen die het in je lichaam teweegbrengt.

Je leert hoe je jouw eigen 'doping' kunt aanmaken via ademhalingsoefeningen, begrijpt waarom ijsbaden kunnen ondersteunen als je wilt afvallen of je prestaties wilt verbeteren, hoe de kou je pijnklachten kan verminderen en nog veel meer.

Na deze 3-4 uur durende workshop, gelegen te midden van de prachtige natuur, ben jij perfect op de hoogte van waarom het gezond is om zo nu en dan de koude op te zoeken en buiten je comfortzone te treden. Je begrijpt de voordelen en waarom je kou kunt inzetten als preventieve maatregel of zelfs als 'medicijn'. Kortom, je staat sterker in je schoenen en bent klaar om het onbekende te omarmen.

Kom met ons mee op deze unieke reis, waar persoonlijke groei, het omarmen van nieuwe ervaringen en de koude samenkomen op de mooiste plek van Nederland.

Reset je stress-systeem

Stel je dit voor: een ijsbad. Het klinkt ongetwijfeld als iets uitdagends, misschien zelfs ontmoedigend. Maar hier is het mooie van een ijsbad - het biedt een wereld van rust die je wellicht niet had verwacht.

Iedere keer staan mensen versteld van de mogelijkheid om in dat ijskoude water te ontspannen. Het moment dat je het ijsbad betreedt, treed je uit je hoofd en word je overweldigd door een diepe, vredige kalmte.

En dan, wanneer je eindelijk besluit uit dat bad te stappen, overspoelt een golf van euforie je. Het zijn de 'feel good'-stoffen die door je lijf razen, en geloof ons, dat wil je ervaren!

Deze unieke ervaring, deze reis naar innerlijke rust en welzijn, kost slechts €109. Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen. Of, als je echt avontuurlijk bent, waarom niet direct de sprong in het ijsbad wagen? Het is een ervaring die je niet wilt missen. Durf jij het aan?

Praktijk LIJF Fysiotherapie Osteopathie Homeopathie kPNI Orthomoleculair Limburg Heerlen Heuvelland Epen Heijenrath  Pijnklachten Rugpijn Nekpijn Schouderpijn Hoofdpijn Buikpijn Vermoeidheid Energie Depressie Eczeem Daphne van der Meij Pauline Frijns Ijsbad Workshop Koudetraining Mooiste plek Gezondheid Preventie Bedrijfsuitje Training

Nieuwsgierig naar de wetenschap achter de koude?


Gelukkig is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan op het gebied van de kou. Wil je meer weten? Klik dan op de onderstaande links.
 

  1. Koude vermindert pijnklachten

  2. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige blootstelling aan koudwaterbaden de thermische tolerantie van het lichaam verhoogt, waardoor je beter bestand bent tegen koudere temperaturen.

  3. Studies hebben aangetoond dat koudetraining ontstekingsremmende voordelen kan hebben, waardoor het lichaam sneller kan herstellen na inspanning en mogelijk de symptomen van ontstekingsgerelateerde aandoeningen, zoals bijvoorbeeld gewrichtsontstekingen, kan verminderen.

  4. Onderzoek wijst uit dat koudetraining kan leiden tot de vrijlating van endorfines, wat resulteert in een verbeterde stemming en stressvermindering.

  5. Sommige studies suggereren dat koudetraining kan bijdragen aan een verhoogde vetverbranding en gewichtsbeheer, omdat het lichaam meer energie nodig heeft om warm te blijven.

  6. Er is bewijs dat koudetraining de immuunrespons kan stimuleren, wat kan bijdragen aan een betere weerstand tegen ziekten.

  7. Verbeterde Sportprestaties: Voor atleten kan koudetraining helpen bij het versnellen van herstel na intensieve trainingssessies en het verminderen van spierpijn, waardoor de algehele sportprestaties kunnen verbeteren.

Wat andere mensen er van vonden

"De ijsbad workshop bij Pauline en Daphne was voor mij life changing. 
Ik ben in contact gekomen met een kracht in mezelf, waarvan ik niet wist dat ik die bezat! Het is een enorme challenge, zowel fysiek als mentaal. Door de veilig bedding en de liefdevolle supportive begeleiding van deze twee super fijne vrouwen, durfde ik deze uitdaging volledig aan te gaan. 
Ook de locatie is magisch, een ijsbad met dit uitzicht vindt je nergens!!"

- Sanne - 

bottom of page