top of page

3 tips voor een gezondere levensstijl
Wil jij meer controle hebben over je gesteldheid? Weer de leiding nemen over jouw lijf? Je weer fit voelen en genoeg energie hebben om te doen waar je van houdt? Een betere weerstand opbouwen tegen al die griepjes en verkoudheden? Beter en dieper slapen en eindelijk weer eens écht uitgerust wakker worden? Kortom; wil jij een betere gezondheid? Dan kunnen wij jou helpen! Wij geven je nu alvast drie tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Tip 1: Oer voeding Kijk eens kritisch naar wat je eet. Zouden mensen dit 1000 jaar geleden ook gegeten hebben? Vroeger aten we enkel natuurlijke, onbewerkte producten, rechtstreeks van het land. Tegenwoordig is bijna al ons voedsel bewerkt. Pakjes, zakjes, gefrituurd en extra lang houdbaar. Met een hele hoop ingrediënten waar ons lijf zich geen raad mee weet.

Deze onnatuurlijke ingrediënten zorgen voor ongewenste reacties in ons lichaam. Ontstekingsreacties, om precies te zijn. En deze ontstekingsreacties putten ons lijf uit. Ze verzwakken ons systeem en maken ons uiteindelijk ziek.

Ga daarom terug naar de basis: eet onbewerkte producten zoals verse groenten en vers fruit, verse vette vis, noten, zaden en paddenstoelen, maar ook verse kruiden. En zorg daarbij voor ruim voldoende variatie, zodat jouw lijf alles krijgt wat het nodig heeft.

De uitdaging: Probeer in één week tijd 30 verschillende verse, onbewerkte producten uit het lijstje hierboven te eten.


Tip 2: Ontspan Werken aan je gezondheid was nog nooit zo leuk! Als je gezond wilt worden, maar niet direct elke ochtend naar de fitness studio wilt, hebben wij goed nieuws. Ontspannen is namelijk minstens zo belangrijk als inspanning! Door te ontspannen geef je je lijf namelijk de kans om te herstellen. Dus ga er eens lekker voor zitten, steek wat kaarsjes aan en mediteer. Dit is namelijk één van de meest effectieve methodes om het parasympatische deel van je zenuwstelsel te activeren. En door dat te doen verlos je jezelf van stress, verbeter je je darmfunctie en krijg je zelfs een hoger libido!

Lukt het niet? Pas dan eens 'Box-Breathing' toe. Dit doe je als volgt: Adem 5 tellen in, houd 5 tellen vast, adem 5 tellen uit en houd weer 5 tellen vast. Hoe weet je of je goed bezig bent? Check het tempo van je ademhaling. Wordt je ademhalingspatroon langzamer en rustiger? Dan ben je op de goede weg! Lukt het nog steeds niet? Omdat de kinderen telkens met vragen blijven komen? Of betrap je jezelf erop dat je ondertussen je boodschappenlijstje aan het opstellen bent in je hoofd?

Wordt dan vooral niet boos op jezelf maar lach erom. Door te lachen activeer je namelijk je 'nervus vagus' en deze activeert op zijn beurt weer het parasympatisch deel van je zenuwstelsel. En zo is je oefening dus tóch nog geslaagd!

De uitdaging: Neem een week lang elke dag een momentje voor jezelf. Om te mediteren, om te ademen of om even lekker te lachen!


Tip 3: Ga naar buiten Zorg dagelijks voor voldoende daglicht. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zorgt zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Deze is onmisbaar voor een goed werkend immuunsysteem. Maar licht heeft een nog veel grotere invloed. Veel van jouw lichaamsfuncties hebben namelijk een 'circadiaan ritme'. Jouw interne, biologische klok zorgt ervoor dat jouw lichaamstemperatuur en hartslag gedurende de dag variëren. Maar het beïnvloedt ook de afgifte van bepaalde hormonen, zoals melatonine, die je slaappatroon beïnvloedt. Of cortisol, die medeverantwoordelijk is voor jouw behoefte aan eten. Zelfs de inhoud van jouw urineblaas en de gevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen worden hierdoor beïnvloed.

De uitdaging: Ga een week lang elke dag zo vaak mogelijk naar buiten, het liefste vroeg in de ochtend, nog voordat je aan het werk gaat. Ga de zonsopkomst bekijken, of ga te voet of op de fiets naar je werk. Maak even een ommetje tijdens je lunchpauze. Ga eens met je laptop buiten zitten of dineer in de tuin. Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken bij deze uitdagingen? Of zijn de uitdagingen juist allemaal al gelukt en ben je op zoek naar meer variatie en meer verdieping om je gezondheid te verbeteren? Ga dan nu samen met gelijkgestemde mensen verder aan de slag. Stap uit je comfortzone en start het traject naar persoonlijke groei met behulp van ons programma 'Een Betere Versie van Jezelf'. In 8 masterclasses leren wij je om de regie over je eigen gezondheid te nemen. Thema's als voeding, ademhaling, hormonen, slaap, immuunsysteem en nog veel meer komen aan bod. We geven je waardevolle kennis over je lijf die je nergens anders krijgt. Daarnaast gaan wij elke zaterdag samen de natuur in en doen we sportieve groepsuitdagingen in het bos. Benieuwd of dit ook iets voor jou is? Plan dan via onderstaande link een volledig GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek in. https://fm64n2144w.projects.webpages.one/122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page